Bemutatkozás

Ételkészítési ötletek azok számára akik gluténérzékennyé váltak, akik valódi megoldásokat keresnek, olyant bloggertől aki maga is átélte a nehéz kezdetet...

Szerzők

Naptár

május 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Archívum

Címkék

Mustáros-borsos sertésszelet bébirépás párolt rizzsel (gluténmentes)

2012.09.10. 19:55 Syorka

sdc15914_2_1347299626.jpg_3066x2294

Mustáros-borsos sertésszelet bébi répás párolt rizzsel

 

Mustáros-borsos sertésszelet

Hozzávalók:

½ kg sertéscomb

mustármag, bors, só, koriander (ízlés szerint egyéb fűszerek)

fehérborecet

olivaolaj

A szép combot, nagy szeletekre felszeljük, vastagsága akár lehet 1 cm is. (Nem kell kiklopfolni) Hőálló tálban, fehérborecetben áztatjuk egy ideig, pl, amíg a rizset elkészítjük. Kávédarálóban a nagy mennyiségű mustármagot és az egyéb fűszereket megdaráljuk együtt. Majd a fehérborecetben (a fölösleges borecetet leöntjük róla) jól átázott nedves húsokat bőven megszórjuk vele. Megforgatjuk, hogy mindenhol befedje. Rendezzük el szépen a húsokat, nem baj, ha fedik egymást, így is szépen meg fognak sülni és meglepően hamar is. Nyugodtan helyezzük a sütőben alulra, de ne felejtsük el félidőben átforgatni. 

 

bébi répás párolt rizs

Hozzávalók: 

§         1/2  kg rizs

§         25 dkg. bébirépa

§         1 db kapia vagy pritaminpaprika

§         2 cikk fokhagyma

§         1 közepes hagyma

§         néhány darab koktélparadicsom

§         olivaolaj

§        

§         víz

Elkészítése:

Ø      Felvágjuk kis kockára a hagymát és a paprikát, összenyomjuk a fokhagymagerezdeket A serpenyőt felmelegítjük, beleöntjük az olajat és takaréklángon felmelegítjuk. Beletesszük először a hagymákat, egy kicsit pirítva félig üvegesre majd hozzátesszük a paprikát is. Kavargassuk míg az olaj lassan halvány piros színt kap. Beletesszük a felengedett mirelit répát és néhányszor átforgatjuk, hogy átmelegedjen. A más magvaktól, szennyeződésektől átválogatott rizset átmossuk, (Sajnos a rizs a gyári tisztítási, hántolási eljárások során is gyakran keveredhet más gabonákkal) beletesszük és felöntjük kb. másfélszeres vízzel, sózzuk és lassú lángon befedve főzzük (közben beledobunk néhány szem koktélparadicsomot egészben) míg a rizs megduzzad, de még van rajta nedvesség. Vegyük le a tűzhelyről, ha már jó puha a rizs, ne tegyük rá vissza a fedőt, hanem kb. 5 percenként keverjük át 3x 4x hűvös helyen (nehogy túl puha legyen és összeragadjon a rizs). Ha még kicsit kemény egy ideig rátehetjük a tetőt és a nedvességet a felszívva a fedő alatt pár perc alatt készen lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://gliadinmentesen.blog.hu/api/trackback/id/tr294767179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása