Hozzávalók:
2-5 dkg rövíd vagy félhosszú szemű rizs (vagy rizsliszt) ízlés szerint
1 db kapia vagy pritaminpaprika
3 cikk fokhagyma
2 közepes hagyma
2 közepes paradicsom
1 laktózmentes tejföl
olivaolaj
só
fűszerek (bors, mustármag, zöldfűszerek: pl. majoranna, zöldséglevél, tárkony)
víz
Elkészítése:
Felvágjuk kis kockára a hagymát és a paprikát, összenyomjuk a fokhagymagerezdeket A serpenyőt felmelegítjük, beleöntjük az olajat és takaréklángon felmelegítjuk. Beletesszük először a hagymákat, szépen megpirítjuk, majd hozzátesszük a paprikát és a paradicsomot is, befűszerezzük. Ekkor belehelyezzük a csirke darabokat és felöntjük vízzel. (A héj nélküli paradicsomot, a paprikát, a fokhagymát a darálóval megőrölt fűszereket turmixban kevés folyadékkal össze turmixolhatjuk és ráönthetjük a hagymára helyezett húsokra). Lefedjük, egyszer átfordítjuk félidőben a húsokat. A lisztté darált rizset 1 laktózmentes tejföllel elkeverjük. Mivel a laktózmentes teljföl elég sűrű hígíthatjuk egy kis tejjel. A forró lével felmelegítjük, majd, ha körülbelül egy hőfokú a habarás és az étel, gond nélkül összeönthetjük. Kavarjuk meg, mert a rizs könnyen letapadhat az aljára. Forraljuk fel, ha szükséges fűszerezzük át és kész.
Egyszerű vízben főtt rizzsel tálalom, ami azt jelenti, hogy bő kb. 4x annyi vízben megfőzöm a rizset (forásban lévő sós vízbe szórom a rizset) és szűrővel leszűröm. Zsiradékot ne tegyünk rá, de ha készen van néhányszor keverjük át, hogy hűljön és ne tapadjon össze. Ehhez is jó a közepes hosszúságú, de a hosszú rizs is megfelelő. Ez a rizs tökéletes testsúlycsökkentő diétához is, vagy ha fölöslegesen nem akarjuk növelni tovább az étel kalóriatartalmát, mint jelen esetben.
Utolsó kommentek