Bemutatkozás

Ételkészítési ötletek azok számára akik gluténérzékennyé váltak, akik valódi megoldásokat keresnek, olyant bloggertől aki maga is átélte a nehéz kezdetet...

Szerzők

Naptár

május 2025
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Utolsó kommentek

Archívum

Címkék

Hagymás húspogácsa paprikás rizzsel (glutén- laktóz- és tojás mentes)

2012.09.07. 20:36 Syorka

sdc15862_2_1347040120.jpg_3052x2278

Paprikás rizs

Hozzávalók: 

§         1/2  kg rizs

§         1 db kapia vagy pritaminpaprika

§         3 cikk fokhagyma

§         1 közepes hagyma

§         1 közepes paradicsom

§         olivaolaj

§        

§         víz

Elkészítése:

Ø      Felvágjuk kis kockára a hagymát és a paprikát, összenyomjuk a fokhagymagerezdeket A serpenyőt felmelegítjük, beleöntjük az olajat és takaréklángon felmelegítjuk. Beletesszük először a hagymákat, egy kicsit pirítva félig üvegesre majd hozzátesszük a paprikát is. Kavargassuk míg az olaj lassan halvány piros színt kap. A rizset, melyet előtte átválogattunk, más magvaktól a héjas és barna szemektől megtisztítottunk és átmostunk (Lehetőleg olyan rizset vegyünk, melyben más fajta magvak egyáltalán nincsenek, és jól duzzadó legyen, a közepesen hosszú magyar rizs teljesen megfelelő erre a célra.) beletesszük és felöntjük kb. másfélszeres vízzel, sózzuk és beleteszünk egy apróra vágott paradicsomot is és lassú lángon befedve főzzük míg a rizs megduzzad, de még van rajta nedvesség. Vegyük le a tűzhelyről, ha már jó puha a rizs, ne tegyük rá vissza a fedőt, hanem kb. 5 percenként keverjük át 3x 4x hűvös helyen (nehogy túl puha legyen és összeragadjon a rizs). Ha még kicsit kemény egy ideig rátehetjük a tetőt és a nedvességet a felszívva a fedő alatt pár perc alatt készen lesz.

Hagymás húspogácsa

Hozzávalók: 

§         1/2 kg darált hús

§         5 dkg rizsliszt

§         1 -2 fej hagyma

§         4 cikk fokhagyma

§         só, bors, mustármag, koriander, zöldfűszerek.

Elkészítése:

Ø      A hagymát apró kockára vágjuk, a fokhagymákat összenyomjuk. Kávédarálóba tesszük az átválogatott kerekszemű, vagy közepes hosszúságú átválogatott rizset és az egész fűszereket és ezeket összedaráljuk. (vegyünk egész szemű és max. morzsolt zöldfűszereket és a rizslisztet házilag állítsuk elő) A darált húsra ráhelyezzük a hagymákat, majd a fűszeres rizsisztet összekavarjuk. A serpenyőt majd az olajat kis lángon melegítjük, kis gombócokat formázunk majd meglapítjuk és az óramutató járásával megegyezően az olajba helyezzük (azért így mert így tudjuk milyen sorrendben kell megfordítani a pogácsákat). Ha nem állna össze a gömb, tegyünk egy kis olivaolajat a masszába. Fordítsuk meg egyszer, akkor jó, ha kicsit pirosas színt kap.

 

A rizst és a húspogácsát együtt is tálalhatjuk, pl,. fejes vagy uborkasalátával.

A bejegyzés trackback címe:

https://gliadinmentesen.blog.hu/api/trackback/id/tr824761923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása